Sømmet

Sømmet er en fremragende agn til fangst af havørred på Bornholm. Især de større varianter fra 20-35 gram, kan der være mange fordele i at bruge.

Dette blink laves først og fremmest som et gennemløbsblink. Linen skal igennem det, hvorefter man påfører en blødere perle imellem blinket og krogen, som man binder i enden af linen.

Sømmet er kompakt og aflangt. Hvilket betyder at blinket falder lettere igennem vandet. Det er en kæmpe fordel når man fisker i vand med bølger. Blinket falder hurtigere igennem bølgerne end de fleste andre agn og ned til havørrederne under dem.

Derudover er det lettere, at holde kontakt til blinket i levende vand end med et der fanges af bølgerne og som ofte løftes højt op i dem. Det kunne være brede blink generelt eller smalle, lette og tynde blink.

En anden fordel sømmet har er, at den langsomt slår fra side til side. På sin vis som en kystwobler. Det betyder at havørreden har langt lettere ved at ramme rigtigt og derfor også langt oftere kroges godt.

Kasteegenskaber – Sømmet

Dette blink kaster rigtig godt uanset vind og vejr. De helt store på 35 gram, kræver dog lidt øvelse, før den flyer perfekt hver gang. Sømmet på 35 gram er også 15 centimeter langt, og kan blive fanget af vinden og derfor flakke lidt i luften. Men når kasteteknikken sidder der, kan man kaste den umådelig langt. Disse længste varianter er formidable året rundt. Og kan desuden på grund af kastelængden man kan opnå med dem, være altafgørende for havørredfangsterne, de dage ørrederne er at finde langt ude.

De mindre varianter kaster eminent og er perfekte til havørrederne uanset årstid, vind, vejr og vanddybde.

Se denne video fra Bornholm, hvor Sømmet på 15 cm. og 35 gram bruges til at fange 4 havørreder: Klik her…

Hvor kan det købes

Man kan købe dette fremragende blink i Butik Maritim i Tejn, samt i Checkpoint Marine i Nexø.

Besøg butikkerne når på Bornholm og se deres udvalg i gode kystblink og kystwoblere til øens havørreder – link: Grejbutikker på Bornholm…

De store varianter kan købes her: Neptun Fiskegrej

I denne video fra Snogebæk på Bornholm, kan du se Sømmet på 35 grams effektivitet. 4 havørreder fanges på ca. 20 minutter med blinket i grøn/brun. Se den her: Fiskevideo fra Bornholm…